TEDAVİLER
Özgür Çetinkaya RandevuOral Diagnoz
Oral diagnoz en basit tanımı ile tanı-teşhis birimidir. Bu birimdeki uzman diş hekimleri detaylı olarak hastalarımızı muayene eder. Öncelikle genel sağlığınızla ilgili kayıtlar alınır ve dişler, diş etleri, dil, tükürük bezleri, çene kemiği ve çene eklemi bir bütün olarak muayene edilir. Hastanın rahatsızlığı hakkında sorular sorulur, problemler dinlenir. Semptomlar tanımlanır. Sonrasında hastalarımıza, oluşmuş ve oluşabilecek olan problemler hakkında bilgi verilir. Hastamızın ihtiyaç ve beklentileri de dikkate alınarak tedavi seçenekleri sunulur. Hastanın tedaviyi kabul ettiği noktada oral diagnoz hekimlerimiz, hastalarımızı hastalığının türü ve tedavi yöntemine uygun uzman hekimlerimize yönlendirirler. Oral diagnoz biriminin önemli bir parçasını labaratuvar, patolojik ve radyolojik tetkiklerdir.
Radyografik muayene ise diş hekimliğinin tüm dallarında teşhis, tedavi planlaması, tedavi bitimi ve kontrollerde kullanılan vazgeçilmez bir yöntemdir. Röntgenler, gözle yapılan muayenede fark edilemeyen bölgelerinin görünmesini sağlar. Ağız ve diş sağlığında, tanı ve tedavi için çok önemli bir yer tutan radyolojik tetkiklerin tümü merkezimiz bünyesinde yapılmaktadır. Dental radyoloji birimimizde dental tomografi, dijital panoramik, sefalometrik röntgen üniteleri bulunur.
Sık Sorulanlar
Oral Diagnoz Nedir?Oral Diagnoz; Hastanın ağız bölgesine ait röntgenlerin incelenmesi ve detaylı bir ağız içi muayenenin yapılmasını takiben yapılan teşhis koyma işlemidir.
Oral diagnoz sadece diş hekimliği değil, sistemik hastalıklar açısından da çok önem taşır. Öyle ki, ağız içi ve dışı bazı bulgular, bazı sistemik hastalıkların habercisi olabilir.
Hasta diş hekiminin koltuğuna oturduktan sonra, ilk önce şikayetleri dinlenir. Şikayette belirttiği hususlar, sorunun ne olduğu konusunda ipucu verir. Fırçalarken dişetinin kanaması, bir dişeti hastalığının; sıcak veya soğuk hassasiyeti, diş çürüğünün; çiğnemede yaşanan güçlük, diş eksikliğinin veya ağrılı dişin, uyumsuz protezlerin veya çene ekleminde ya da çiğneme kaslarında problemlerin belirtisidir. inaların zamanla yiyecek ve içecekler ile renkleşme ihtimali azdır oysa kompozit bondig ler daha kolay renkleşebilir.